Meer slecht nieuws voor de prijs van goudGoud heeft het heel 2013 al moeilijk om een weg omhoog te vinden. En vandaag kunnen we er weer een nieuw dieptepunt aan toevoegen. Goud heeft vandaag het dieptepunt bereikt in 30 dagen, door het neerdalen tot een koers van 1649 dollar per troy ounce. We blijven daarmee in de gevarenzone en lijkt de grens van 1700 dollar nog ver weg.

Ondertussen noteert goud een koers van 1650 dollar per troy ounce, maar het de beweging die de koers maakt puur een zijwaartse. Er zijn ook signalen om naar uit te kijken waardoor ook de komende dagen het erop gaat lijken dat de goudprijs gaat consolideren.
Nieuwsberichten dat zilver het op dit moment beter doet dan goud zijn ook niet echt het nieuws wat het edelmetaal nodig heeft. Ook op het gebied van de valutamarkten zijn er geen signalen die ervoor kunnen zorgen dat goud voor uitslagen in de koers gaat zorgen. De euro en de dollar houden elkaar op dit moment in evenwicht, waardoor er ook geen reden voor goud is om van zijn plek te komen.

Door het ontbreken van impulsen vanuit de wereld is de kans aanwezig dat beleggers goud gaan laten vallen, omdat men ziet de ontwikkelingen in de koers zeer zorgwekkend zijn. Het wordt tijd dat er harde cijfers naar buiten komen waaruit blijkt dat investeerders goud nodig hebben om een deel van het vermogen veilig te stellen.
Deze week gaan we denk ik weer in mineur afsluiten, met een prijs van goud van tussen de 1650 en 1660 dollar per troy ounce.