Op zoek naar up to date informatie over de goudkoers? Zoekt u het antwoord op vragen als: “Wat gaat de goudkoers de komende periode stijgen?”, “Is er wel toekomst in goud?” ? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Goud is het meest begeerde edelmetaal ter wereld, en de koers ervan heeft de laatste jaren grote stijgingen meegemaakt, mede door de wereldwijde economische situatie. De goudkoers is al meer dan 8 jaar op rij met meer dan 12% gestegen per jaar, en is daarom met recht een van de beste investeringen die een belegger kan doen.

Waarom goud?

De koers van goud van de laatste 30 dagenDe reden waarom u voor goud moet kiezen, is omdat de koers van het edelmetaal eigenlijk alleen maar positieve bewegingen laat zien. Hierdoor kunt u als investeerder wanneer u op het juiste moment instapt een mooi rendement maken op uw belegging in goud. Het is daarom wel van belang dat wanneer u op korte termijn een mooi rendement wil maken op goud u de goudkoers goed in de gaten houdt, omdat de koers van het edelmetaal grote uitslagen kan laten zien gedurende een korte periode.

Wat drijft de goudkoers op?

Er zijn vele factoren die de goudkoers kunnen laten oplopen. Recentelijk is te zien dat goed nieuws berichten op economisch vlak ervoor zorgen dat de koers van goud een stijging doormaakt. Tegenvallende cijfers kunnen er echter weer voor zorgen dat de koers daalt. Daarnaast is het simpel een kwestie van vraag en aanbod: Is er veel vraag naar goud dan zal de koers oplopen, wordt de vraag minder dan zal de prijs dalen.

Daarnaast is tegenwoordig speculatie ook een belangrijk onderdeel van de beweging van de goudkoers. Speculanten kunnen ervoor zorgen dat er een sentiment ontstaat in de handel waardoor de prijs van bijvoorbeeld goud in korte tijd sterk kan oplopen of kan dalen. Speculatie zorgt er tevens voor dat voorafgaand aan groot nieuws een deel van het nieuws al is ingecalculeerd in de goudprijs. Zo maakte de goudkoers een grote stijging door bij de aankondiging van steunmaatregelen door de FED in de VS, waardoor tijdens het daadwerkelijk bekend maken van het nieuws de koers niet meer zo veel steeg als verwacht.

Wat u verder moet weten over de goudkoers

Naast de factoren die de goudkoers doen bewegen is het belangrijk om te weten dat goud zich wellicht in een bubbel bevindt. Mocht er in de economie wereldwijd een “reset” plaatsvinden dan zal de goudkoers ook sterk gaan dalen. Daarnaast is goud ook in trek bij Centrale Banken, deze kopen grote hoeveelheden goud op om de reserves van een land op peil te houden of te vergroten. Dit soort grote transacties hebben uiteraard grote positieve gevolgen voor de goudkoers.
Wanneer u op zoek bent naar meer informatie over de prijs van het meest begeerde edelmetaal te wereld kunt u op onze site terecht voor de realtime goudkoers informatie en historische informatie over de goudkoers. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor meer achtergronden over goud.