GoldbarVandaag doet de goudprijs een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. Handelaren lijken de winsten te nemen en het effect van het banen rapport uit de VS van vorige week lijkt te zijn uitgewerkt. Sloot goud de vorige handelsweek nog af op een stand van $1.289 per troy ounce, doet het edelmetaal nu een stap terug naar een goudprijs van $1.272.

Sterkere dollar

De sterkere dollar zorgt er ook voor dat de goudprijs iets terugloopt. De dollar lijkt te profiteren van de huidige situatie met de Yen, zo meldt ook MarketWatch:

Chipping away at precious metals on Monday was a stronger U.S. dollar notably against the Japanese yen, as investors were taking a fresh look at signs of healthy wage inflation on Friday and how it could actually keep the Fed moving forward on interest-rate hikes.

De dollar staat ruim 1 procent hoger ten opzichte van de Yen op dit moment.

Ontwikkeling van de goudprijs blijft super positief!

Ondanks het kleine stapje terug maakt de goudprijs nog steeds grote stappen in 2016. In vergelijking met het slot van 2015 staat de goudprijs op dit moment 17,5% hoger! Wie had dat gedacht na een aantal jaren van dalingen?

De ontwikkeling zorgt er wel voor dat diverse grote instellingen zich achter de oren moeten krabben over de huidige outlook van de goudprijs die men uit heeft gedaan. Zo was er een Franse bank die verwachtte dat goud onder de $1.000 terecht zou komen in 2016!

Beleid van de grote machten zal de ontwikkeling bepalen

Hoe de goudprijs zich de komende tijd zal ontwikkelen zal afhangen van het beleid van de grote machten in de wereld, zoals de FED en landen zoals China en de Verenigde Staten. Als het beleid faalt zullen meer investeerders gaan investeren in goud en zal de prijs verder op gaan lopen. Weten de instellingen de economien in de wereld in de volgende versnelling te krijgen, dan is de kans aanwezig dat de vraag naar goud afneemt en investeerders weer instappen in andere instrumenten, zoals bijvoorbeeld aandelen.

Ontwikkeling van de goudprijs van de afgelopen zeven dag. Klik op de afbeelding voor de vergroting.